Litt historie om Hörmann garasjeporten

Hörmann garasjeporter har vært på markedet i 80 år. På den tiden har de vært med til å endre måten vi ser og bruker garasjeporter.

I alle disse årene har Hörmann vært på forkant i design, sikkerhet og innovative teknologiske løsninger.

Her forteller vi historien om Hörmann som er blitt Europas ledende produsent og en anerkjent merkevare av garasjeporter.

Hörmann ble grunnlagt av August Hörmann på 1930 tallet og han hadde filosofien “Et godt rykte må man gjøre seg fortjent til” Han startet med å produsere en garasjeport i stål, men så kom krigen. Det stoppet all utvikling av porten og for August ble det, det siste han var involvert med bedriften.

Etter krigen, gjenåpnet hans sønn Hermann bedriften igjen. Og med hans ønske om å skape vekst introduserte han en helt ny type port, Vippeporten Berry. Det er blitt solgt over 8 millioner av denne porten rundt om i verden, siden den først ble lansert på 1950 tallet.

Han var ikke en som hvilte seg på suksessen, så på 1960 tallet startet Hörmann en masseproduksjon av leddport systemet. Dette var enda en suksess og det gav kundene et større valg. Leddporten ble kjent for å utnytte plassen i garasjen bedre og sine store muligheter i design.

I de siste 50 år har Hörmann sett en utrolig vekst og utvidet produktsortimentet med mange kvalitetsprodukter som RollMatic rulleporten, HST sidegående leddport, ytterdører, innerdører, SupraMatic og ProMatic portåpner og en hel rekke med elektriske dør og grind åpnere.

I dag er Hörmann et portmerke som er kjent i det meste av verden for kvalitet og innovative løsninger.

Alle porter til det norske marked er produsert på Hörmanns egne fabrikker i Tyskland. Alt fra skinnesystemer og sandwich elementer til motorer og styringer. Dette, og med Hörmanns høye kvalitets sikring, gir en høy trygghet for kunden.

Så hvis du trenger en ny garasjeport så ta kontakt med oss, vi kommer gjerne på en befaring og gir deg en hyggelig pris.