7 ting å tenke på når du skal kjøpe ny garasjeport

1. Nybygg eller utskiftning

Skal du bygge ny garasje?

Ved nybygg er det en god ide å få garasjeporten med i planlegging FØR byggeriet påbegynnes. Du kan spare mange tusen lapper på dette, da standard porter er rimeligere enn spesial tilpasset størrelser. En annen ting er helt praktisk å få plass til den ønskete port.

Trenger din garasjeport til en utskiftning?

Da har du mulighet til å få “løftet” garasjens og boligens utseende og ikke minst verdi. Du har også muligheten til å få en større gjennom kjørings åpning. Bilene vi kjøper i dag er ofte større enn for 20 år siden. Mange ganger kan man få en større åpning uten å endre på veggen, da beslagene som holder porten er mere kompakt i dag.

2. Kvalitet og sikkerhet

Garasjeporten brukes ofte daglig og ingen av oss ønsker materiell eller person skade, eller at porten ikke går opp og i som ønskelig.

Så dette er et stort spørsmål. Man kan i dag få garasjeporter i alle prisklasser og dermed også kvaliteter.

Når du velger portleverandør er det viktig å tenke på

Garanti: Dette er viktig da det gir deg en trygghet, men også gir en indikasjon på hvilken port som holder lengst når du sammenligner leverandører.

Materiale: Aluminium eller galvanisert stål? Bra spørsmål. Mange tror aluminium er bedre enn galvanisert stål da det ikke ruster. Aluminium ruster ikke, men det gjør heller ikke en bra kvalitet av galvanisert stål. MEN. En port av galvanisert stål er mye sterkere og du får ikke bulker i den så fort som aluminium. Igjen, sjekk garantien på porten.

Sikkerhet: Det er viktig å sjekke at portelementene har fingerklemsikring og at porten er utørt med fjerbruddsikring

Tetthet: Spesielt på isolerte garasjeporter med oppvarmet garasje er det viktig at porten har gummilister hele veien rundt og imellom hver seksjon. Dette gjør til at porten er tett, og det er den viktigste faktor ved isolering

Motor: Velger du en port med portmotor er det alltid en fordel å velge en motor som er produsert av samme fabrikant som porten, da de er bygget til porten og du får den beste port-gang. Det er også viktig å kontrollere om man kan kjøpe ekstra fjernkontroller og få reservedeler.

3. Tyverisikring

Vi har mere og mere verdier i vår garasje. Ikke bare bil men sykler, ski, snøfreser, utstyr og mye mere. Hvis du legger sammen alle verdier du har i garasjen blir du sikkert overrasket. Og dessverre er det andre som vet det. Derfor er det viktig at porten og motoren har en høy tyverisikring.

Garasjeport Vippeport Berry
Garasjeport Rollmatic Golden Oak

4. Port type

Hvilken port skal man velge? Her er de tre mest brukte.

Leddport: Dette er den mest brukte. Denne port er oppbygget med flere elementer som er hengslet sammen og kjører i en skinne loddrett langs veggen og dreier inn vannrett langs taket.

Denne port utnytter plassen best, man kan parkere helt opp til porten både ute og inne. Den gir også full åpning da beslagene sitter på innersiden av veggen. Det er også den port-type som gir den beste isolering. Porten kan monteres hvor det er en buet overligger. De leveres med flere forskjellige beslagstyper alt etter hvilken takhøyde man har.

Vippeport: Vippeporten er oppbygget med én seksjon som vipper opp og legger seg inn unner taket. Den åpner fortere en leddport men den bruker mere plass og er ikke så isolert og tett.

Rulleport: Rulleporten er oppbygget med mange små elementer som er hengslet sammen og rulles opp på en aksel. Ved denne port brukes det veldig litt plass inn i garasjen og du har hele taket fritt.

5. Design og farge

Det finnes mange typer design og det er viktig å velge noe som passer til garasjen og husets stil. Og det er viktig å bruke litt tid på å finne den riktige.

Alt er smak og behag så vi kan ikke si at noe er rett eller feil. Men en liten tommelfinger regel er å bruke samme farge på porten som man har på vinduer og dører.

Det er også mulighet å få laget en helt spesial port. Hva med en port hvor kledningen på huset også er på porten. Eller kle den med rustfritt stål eller kobber. Kun den kunstneriske sans og fantasien setter grensen.

normal beslag mål

6. Størrelser og plasskrav

Alle leverandører har en rekke standard størrelser og nogen lager også på mål. Her kan man spare en del ved å bruke standardmål. Det er viktig å kontrollere at man har nok plass til port systemet.

7. Montasje

Man kan velge å montere selv. Er det montert etter beskrivelsen vil du fortsatt ha full garanti. Du kan også velge å få en leverandør til å montere den da har du en ekstra trygghet i at det er gjort korrekt. Og du slipper for maset.

Derfor mener vi at en Hörmann port fra AK Portteknikk AS er det beste valg.

Hörmann har produsert over 15 millioner porter og har eksistert i over 80 år, og er i dag Europas førende produsent av porter. Det gir en hvis knowhow og et bevis på kvalitet.

Portene er produsert i Tyskland med strenge kvalitets kontroll.

Hörmann gir den høyeste garanti på markedet. 10 år

Hörmann har det største utvalg av leddporter, vippeporter og rulleporter i forskjellige design, overflater og farger.

Hörmann garasjeporter er de mest tyverisikrede porter på markedet. Den sterke konstruksjon sammen med motorene Promatic og Supramatic gir den beste sikring. Promatic og Supramatic er utstyret med (som de eneste på markedet) fysisk lås når porten er lukket. Der utover sendes signalet fra fjernkontrollene 128 bit kryptert (BiSecure) med rullende kode. Det vil sige at hver gang du trykker på knappen blir en ny kode sendt fra fjernkontrollen.

Hörmann producere porter på specialmål men har også et stort utvalg av standard størrelser.

AK Portteknikk AS har lang erfaring med salg og montering av garasjeporter.

Vi går gjerne med in i den tidlige planlegging og gir råd og lager opp til flere tilbud så du kan gjøre det valg som er best for deg. Og det er helt uforpliktende.

Vi utfører også hele pakken:

Demontering av gammel port.

Miljøriktig deponering

Montering av den nye Hörmann garasjeport

Kontakt os for en uforpligtende befaring og tilbud